Basında Biz





http://www.milliyet.com.tr/sorgunlu-ve-bogazliyanli-gencler-kapadokya-yozgat-yerelhaber-109331/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.milliyet.com.tr/yozgat-genclik-merkezinden-huzur-evine-yozgat-yerelhaber-103915/

Gençlik Merkezimizin Kandil Programı Bakanlığımızın Sitesinde Yer aldı

14.01.2014 17:31

?


 İftar Yemeği

12.08.2013 15:33

?ifyar yemeği haber.PNG
Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar yemeğine İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, Spor Şube Müdürü Hayati Şahbaz, Tesisler Şube Müdürü Ziya Erkmen, İhale Şube Müdürü Hasan Bağçeci, Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, Güreş Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Başer, İl Müdürlüğü Personeli, antrenörler, öğrenciler ve velileri katıldı.
İftar öncesinde Gençlik Merkezi Bağlama eğitmelerinden Ahmet Yanalak eşliğinde bir öğrenci ilahi okudu. 
İftar öncesinde bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, mübarek ramazan ayını geride bıraktıklarını belirterek, ‘’Ramazan ayı birlik beraberlik ayıdır. Bu vesileyle personelimiz, sporcularımız ve velileriyle bir iftar yemeğinde bir araya gelmek istedik ve bu iftar yemeğini organize ettik’’ dedi. 
Yemeğe katılanların bayramını da kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Oğuzhan Güneşer’in konuşmasının ardından yemek duası yapılarak katılımcılar iftarlarını açtı.


Gençlikten mavi hediye

25.02.2013 08:56

?

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından toplanan yaklaşık 200 kilogram mavi kapak İç Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği’ne (İÇADER) teslim etti.


Gençlik Merkezi sportif ve eğitim faaliyetlerin yanı sıra sosyal projelere de aktif yer alıyor.  ‘Bir kullanımlık sanma kaldırıp atma’, ‘Kitap Toplama’ kampanyası gibi projelere imza atan Gençlik Merkezi, Mavi Kapak Projesi’ne de destek verdi. 
Gençlik Hizmetleri Müdürü Ali Sapmaz ve gençler, toplanan 200 kilogramlık mavi kapağı İç Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği’ni (İÇADER) ziyaret ederek kapakları teslim etti. 
Dernek Başkanı Hamide Taşarslan Erdil’e kapakları teslim eden Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, sosyal sorumluluk projelerinin sürekli devam ettiğini belirterek; “Bir kullanımlık sanma Kaldırıp atma projesiye  ÖSYM tarafında düzenlenen sınavlardaki  kullanılan kalem silgi ve kalem tıraşı toplayarak ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz. Yeni başlattığımız bir proje ile Kitap Toplama kampanyası adı altında okunmuş bir kenara terkedilmiş kitapları yeni okuyucular buluşturuyoruz. Gençlik Merkezine gelen çocuklarımız kitapları getiriyorlar bizde köprü vazifesi olarak köy okullarına teslim ediyoruz. Bu sayede çocuklarımızın da iyilik yapma bilincinin oluşmasına katkı sağlıyoruz” dedi. 
Mavi Kapak kampanyasının da bu projelerden bir tanesi olduğunu belirten Sapmaz, kapakların toplanmasında emeği olan tüm gençlere teşekkür etti. 
İç Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği (İÇADER) Başkanı Hamide Taşarslan Erdil de, dezavantajlı çocukların fiziksel engelli olsalar bile pozitif, hayata neşe ile bakma haklarına sahip olduklarına vurgu yaptı. 
 Erdil, duyarlı davranışlarından ötürü Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz ve gençlere teşekkür etti. Ziyaret sırasında Engelliler Haftası’nda engelli gençler ve Gençlik Merkezi’nin ortaklaşa düzenleyeceği bir programda bir engelliye tekerlekli sandalye verilmesi kararlaştırıldı.


Sayın Valimiz Tesislerimizi Gezdi

18.01.2013 08:07

?

Vali spor tesislerini gezdi

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, spor tesislerini gezip, ilgililerden bilgiler aldı, Gençlik Merkezleri'nin ilçelerde de yaygınlaştırılacağını, bu kapsamda Akdağmadeni ve Sorgun'da yapımı planlanan Gençlik Merkezi binalarının yapımlarının yatırım programına dahil edildiğini söyledi.
17 Ocak 2013 Perşembe 07:30
Bu haber 74 kez okundu
Vali spor tesislerini gezdi
Ziyaretlerine  Bozok İlköğretim Okulu'dan başlayan Vali Yazıcı, daha sonra Yozgat Gençlik Merkezi ve Bozok Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu. Bozok İlköğretim Okulunu ziyaretinde sınıflara girerek derslere katılan, öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, Okul Müdürü Arif Hikmet Sönmez’den okulda yürütülen çalışmalarla ve okulun ihtiyaçları hakkında bilgiler aldı.
Yozgat Gençlik Merkezi’nde yaptığı incelemeler sırasında Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer ve Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz’dan bilgiler alan Vali Yazıcı, kursiyerlerle de sohbet etti, isteklerini ve sorunlarını dinledi, Gençlik Merkezlerinin önemli bir görevi yerine getirdiğini, gençlerin boş zamanlarını değerlendirmelerine imkan sunduğunu kaydetti.
Halen 54 kursa bin 600 kursiyerin devam ettiği Gençlik Merkezi'nde ihtiyaçlar doğrultusunda bu kurs sayısının daha da çoğalabileceğine vurgu yapan Vali Abdulkadir Yazıcı, “Gençlik Merkezi’nde, gençlerimiz serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle güzel bir şekilde değerlendiriyorlar. Bizlerde bu hizmetlere her türlü desteği verirken, Gençlik Merkezimizin imkânlarını da artırmaya, alanlarını genişletmeye çalışacağız” dedi.
Bozok Spor Salonuna geçen ve burada da incelemelerde bulunan Vali Yazıcı antrenman yapan gençlerle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi. Son yıllarda yapılan çalışmalarla sporun özendirilmesi ve bununla birlikte özellikle gençlerimizin malayani alışkanlıklardan uzak tutulmasının hedeflendiğini anlatan Vali Yazıcı, son dönemlerde Yozgat’ta spora olan ilginin gözle görülür bir şekilde arttığını, Spor Vadisi projesinin tamamlanmasıyla bu ilgi ve alakanın en üst düzeye çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.


Yeni yılda 2 spor salonu 2 gençlik merkezi

07.01.2013 10:10

?

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, yaptığı açıklamada 2013 yılı içerisinde Yozgat ve Saraykent’e spor salonu, Sorgun ve Akdağmadeni ilçelerine ise gençlik merkezi yapılacağını belirtti.
Güneşer yaptığı açıklamada şöyle konuştu, “Geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde 250 kişilik Saraykent spor salonu ihalesini yaptık, Ocak ayı içerisinde neticelenmesini bekliyoruz. İlimizdeki kapalı spor salonu ihtiyacı nedeniyle, 14 Aralık 2012 günü yapılan ihale neticesinde, Yozgat’a yapılacak kapalı yüzme havuzu bünyesinde bir de spor salonu bulunacak. Yozgat’ımız bir spor salonuna daha kavuşacak. Bu projelere ek olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2 adet gençlik merkezi projesini 2013 yılı yatırım planı içerisine dâhil etti. Sorgun ve Akdağmadeni ilçelerimize yapılacak bu gençlik merkezleri için önümüzdeki günlerde arsa tahsisi yapacağız. Yapılacak etüt ve fizibilite çalışmalarının ardından inşallah temeller atılacak ve kısa süre içerisinde de tamamlanacak.”

 VERiMLi BiR YIL GECiRDiK

07.01.2013 10:08

?

Göreve başlayalı 7 aylık süreyi doldurduğunu belirten Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, bu süre içerisinde yapılan çalışmaları zaman zaman basın ile paylaştıklarını ve kamuoyunu bilgilendirdiklerini söyledi. Güneşer, tamamlanan, hayata geçirilen projelerin dışında, yapmayı düşünüp yapamadıkları projeler de olduğunu belirterek şöyle konuştu, “2012 yılının son 7 aylık bölümünde birçok projeyi hayata geçirdik.
Tesisler konusunda yıllardır gündeme getirilmesine rağmen bir türlü sonuçlandırılamayan projeleri son üç ay içerisinde gerçekleştirdik. 7 tane tesisimizin kömür ve fuel-oil’den doğalgaza dönüşümlerini tamamladık. Bu süreç içerisinde biraz zorlandık ve diğer kurumlar ile ortak çalışma yaptığımız zamanlar oldu, ama başardık. Şu anda tüm tesislerimiz sıcak, salonlarımız sıcak, sporcularımız üşümeden, duş alacakları sıcak suları da hazır olmak suretiyle kullanıma hazır. Özellikle okullar arası müsabakaların oynandığı şu günlerde, tesislerimiz hizmetlerini eksiksiz olarak vermektedir, bu da bizleri gururlandırmaktadır.” 
7 aylık süre içerisinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yapılan faaliyetlerden de bahseden Güneşer, oldukça verimli bir süreç yaşadıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü, “Spor etkinlikleri bakımından yaz tatili ile birlikte, hayata geçirdiğimiz yaz spor okulları etkinliğinde bir spor patlaması yaşadık. Sporcu öğrencilerimize forma ve giysi hediye ettik, bunun da teşviki ile yaz spor okullarımıza değişik branşlarda 800’ün üzerinde rekor bir kayıt gerçekleştirdik. Okulların açılması ile bu sayının biraz düştü. Bu sene gerçekleştireceğimiz çalışmalarımız sonucunda, bu sayıyı ikiye katlamak hedefindeyiz. 
Okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin spor yapması konusunda en büyük engeller, okullarda spor alanlarının yeterli olmaması, gerekli araç gereç, forma, top ve benzeri araçların kısıtlı olması. Milli eğitim kökenli olduğum için bu konuda da bilgi sahibi olduğum için, aldığımız malzemelerin büyük bir kısmını imkanlarımız dâhilinde okullarımıza dağıttık. Okullar arası spor müsabakalarında müracaatların çoğaltılması konusunda yaptığımız bu teşvikler neticesinde takım sporlarında, özellikle voleybol branşında rekor bir müracaat gerçekleşti. Lig usulü maçlar yaptık. Gençler, yıldızlar, küçükler kategorilerinde 100’e yakın maç organize ettik ve maçlar hala devam ediyor. Önümüzdeki yıl inşallah bu rekor müracaatları diğer branşlara da yayacağız. Bozok Stadı yan sahasının ışıklandırma işini çözüme kavuşturduk. Amatör spor kulüplerimiz ASKF’den gelen programa göre istedikleri zaman antrenmanlarını yapabilecekler. Antrenman sonunda da sıcak su ile duşlarını alacaklar”. 
2013 yılı içerisinde, Yozgat genelinde suni çim dönüşümü tamamlanmamış ilçe saha kalmayacağını belirten Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, sözlerini şöyle sonlandırdı, “Aydıncık, Yenifakılı, Çekerek ilçelerimizde ve beldelerimizde bulunan toprak sahalarımızı da bakanlığımızın desteğiyle suni çim ile kaplayacağız. Sene sonunda, suni çim dönüşümü tamamlanmamış sahasız ilçemiz kalmayacak”


 Gençlik Merkezi gençlerin adresi oldu

07.01.2013 10:06

?Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi her hafta düzenlediği farklı etkinliklerle gençlerin yoğun katılımını sağlıyor. Bu kapsamda masa tenisi, badminton, kort tenisi, satranç ve denge oyunu oynayan öğrenciler değişik arkadaş gruplarıyla da bir araya gelerek yeni dostluklar da kuruyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, bu tür sportif etkinliklerin çocukların psikolojik yönden gelişimine önemli katkıları olacağını söyledi. Akyüz, "Her hafta sonu çocuklarımızın gençlik merkezine gelerek gönüllerince burada spor faaliyetlerine katılması onları çok mutlu ediyor. Tabi onları mutlu görmek bizleri daha fazla mutlu ediyor. Bizim amacımız zaten sosyal anlamda sorumluluklarımızı yerine getirerek onların huzuru ve mutluluğudur. Bu çocuklarımız istem dışı bir hayatla karşılaştığı için devletimiz bu çocuklarımızın sorumluluğunu alıyor. Bizlerde bu sorumluluğu hissederek sahip çıkmalıyız." dedi.
Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer ve Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz da gençlik merkezinin her hafta farklı etkinliklere imza attığını belirterek, "Amacımız gençlerimizin boş zamanlarını spor yaparak ya da değişik etkinliklere katılarak değerlendirmelerini sağlamak amacıyla farklı sportif etkinlikler düzenliyoruz. Bu faaliyetlerimize gençlerimizin katılımı her geçen gün artmaktadır. Kurumumuzun adından da anlaşılacağı üzeri gençlik merkezi, gençlerimizin hizmetindedir. Sevgi evlerinde kalan çocuklarımız artık hafta sonlarını burada değerlendirecekler. Hem kendileri, hem de diğer sportif faaliyetlere katılan çocuklarımızla yeni arkadaşlıklar kurarak güzel bir birlikteli ve kaynaşmada sağlanmış olacak." diye konuştu.

 Yozgat Gençlik Merkezinde halk oyunları

24.12.2012 09:57

?Adsız.jpg

 Gençlerin Ney ve Gitar tutkusu

30.10.2012 13:34

 

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan gitar ve ney kurslarına gençler büyük ilgi gösteriyor. Özellikle lise ve dengi okul öğrencileriyle üniversite öğrencilerinin devam ettiği kurs, hafta sonlarında veriliyor.

 


EN iYiSi KAYAALP

14.09.2012 10:04

?

2012 Londra Olimpiyat Oyunlarına katılan Türk Sporcular arasında yer alan 4'ü Yozgat doğumlu 5 sporcumuz arasında tek madalyayı Avrupa ve Dünya Şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp aldı.Güreşte Altın Madalya Beklediğimiz güreşçilerimizden Yozgat doğumlu ve Güreş Eğitim Merkezi'nden yetişen Atakan Yüksel ile Erzurum doğumlu olmasına karşın Yozgat'ta güreşe başlayan Rahman Bilici ilk maçlarını kaybedip elenen sporcularımız oldu.

13.09.2012 15:28

?Antrenör Fahriye Altan Avcı gözetiminde çalışmalarını sürdüren 35 öğrenci iki grup halinde antrenmanlara çıkıyor. Atlezim Antrenörü Avcı, yaz dönemi çalışmalarının sonuna gelindiğini, okulların açılmasıyla birlikte kış dönemi çalışmalarına başlanılacağını kaydetti. Avcı, kış döneminde de atlezim temel eğitim okulu çalışmalarına devam ederken, antrenman saatlerinin de okulların eğitim durumuna göre planlanacağını bildirdi. Avcı, ''Yozgat'ta yetenekli sporcular var. Bu sporcularımızı geleceğe hazırlayarak, iyi birer sporcu olabilmeleri için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu sporcularımız gelecekte iyi işler yapacaktır'' diye konuştu.

 SEYYAHLAR YOLLARDA

28.08.2012 11:18

?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan 'Seyyah Ulu Çınar'ın izinde' projesi kapsamında Yozgat'tan 7. kafile Samsun ve Bartın'a gitti.

 Yozgatlı öğrenciler doğa ve denizle buluştu

28.08.2012 11:16


 İşsizlik Projesi ekibinden Rektör Uçar'a ziyaret

01.08.2012 11:23


 İL SPOR MERKEZLERİ YENİ UFUK

02.07.2012 09:20

YENİ UFUK?


 İL SPOR MERKEZLERİ YOZGAT HABER

02.07.2012 09:13

?YOZGAT HABER


 İL SPOR MERKEZLERİ

02.07.2012 09:04

?İL SPOR MERKEZLERİ İLERİ GAZETESİ