Gençlik Merkezi olarak YAŞLILARA SAYGI HAFTASI (18- 24 Mart) münasebetiyle Gençlik Merkezi Müdürü,Liderlerimiz Gönüllü gençlerimiz ve üyelerimizle ile beraber Yozgat Alparslan Türkeş Huzur evini ziyaret ettiler.Yaşlılarımızı ziyaret eden gençler öz torun muamelesi gördüler.
Gençlerimizin Huzur Evi Ziyaretine Yozgat Milletvekili Yusuf BAŞER Aile ve Sosyal Politakalar İl Müdürü Musa SAYDAM ,Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Oguzhan Güneşer ve Gençlik Merkezi Ali Sapmaz katıldılar..
Ziyarette Bir Konuşma yapan ......
İnsanlar doğar, yaşar ve ölür. Bu üç aşama insanlığın doğasında vardır. Doğmak bizim elimizde değildir fakat nasıl yaşayacağımıza dair kararı kendimiz verebiliriz. Nasıl yaşadığımız da ileriki hayatımızı şekillendirir.
İnsanlar, bebeklik dönemlerinde nasıl başkalarının bakımına ihtiyaç duyuyorlarsa, geçkin yaşlarında da aynı ilgiyi görmeyi beklerler, hatta görmelidirler. Çünkü yaşlılık, tıpkı bebeklik gibi insanları aciz ve iş göremez hale getirir.
Aile çocuklarını besler, büyütür, eğitir ve topluma yararlı hale getirmek için elinden geleni yapar. Bütün bunları yaparken de yaşı ilerler ve aile büyükleri yardıma muhtaç hale gelir.
İşte gençler, anne ve babaları kendilerine ihtiyaç duymaya başladığı andan itibaren onların yanında olmalıdır. Çünkü yaşlılık belirtileri ortaya çıkmaya başladıktan sonra insanlar ilgi görmeyi beklerler. Çevresinden ilgi gören yaşlılar, daha sevecen olurlar, sağlıklı ve hayata daha iyi tarafından bağlanırlar.
Yaşlılara, ihtiyaç duydukları konularda destek vermek ve onlarla sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurmak zorundayız.
Annelerimizin, babalarımızın ve hatta dede ve ninelerimizin bizden başka kimsesi yoktur
Bugünün gençleri yarının yaşlılarıdırlar. Onlar bugün yaşlılarına hürmet etmez, saygı göstermezse yarın kendilerine de hürmet edilmez, saygı gösterilmezler... Böylece toplumun geleceği itibarsızlık, hürmetsizlik olur. Yaşlanmaya başlayan her genç, hürmetsizliğe doğru ilerleyen biri olacağından geleceği, emniyetsizlikle dolu görünür. 
Batı terbiyesinde yaşlıya hürmet, saygı ve sevgi diye bir mefhum yoktur. Olmadığı içindir ki, Batı'da yaşlanan ana babalar evlatlarının değil, düşkünler evinin hizmetine terkedilirler. Yetiştirdikleri evlatlarında ana baba hakkı diye bir mefhum bulunmadığından, belki de bir daha birbirlerini görme imkanı dahi bulamazlar. Herkes kendi akıbetiyle başbaşa kalır. 
İslâm böyle değildir. Hazret?i Kur'an'ın birçok yerlerinde ana, baba hakkı Allah hakkının hemen arkasından zikredilir. 
Evet, evet.. bizler annemize babamıza ve bütün yaşlılara hürmet eder, saygı duyarız. Çünkü günün birinde biz de aynı yerde olacak, aynı hürmet ve saygıyı bekleyeceğiz. 
Büyüklerimizin yanımızda ihtiyarlmaları o aie için çennetin kazanılmasına  vesile olacak bir rahmet olarak görürüz.
Güçlü yarınlar için ihyiyarlarına sahip çıkan bir geçlik için Gençlik Merkezi olarak hep gençlerin yanındayız.
HuzuR Evi Sakinleri nezaman canları sıklırsa Gençlik Merkezi olarak bir alo demeleri yeterli her zaman hizmetlerindeyiz temennilerinde bulundular