Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlğı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğünce   "Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor" adlı projesi kapsamında  27 Ekim 2016 tarihinde Yozgat'ta efsane futbolcular Ali Gültiken, Tanju Çolak, Hasan Şaş, Oğuz Çetin ve Semih Yuvakuran, Yozgat Kapalı Cezaevi'ndeki 14- 29 yaş aralığındaki genç hükümlülerle bir araya gelerek hem sohbet ettiler, beraber yemek yediler hem de dostluk maçı  yaptılar.

Bakanlığımızın Ulusal Gençlik Ve Spor Politikası belgesinde yer alan “Etik İnsani değerler”, “Dez avantajlı gençle ve Sosyol İçerme “, “Spor kültür ve herkes için Spor” ile ilgili Temel politikalar kapsamında düzenlene proje de bir araya gelen Efsane Futbolcular  ile Genç yükümlüler Yozgat E tipi Kapalı Cezaevinde  birlikte yemek yediler. Efsane Futbolcular genç yükümlüler ile hayat tecrübelerini paylaştılar, karşılıklı soru cevap şeklinde geçen programa;

Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mehmet Akif OKUR, Tevfikevleri Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Sayın Çelebi YILMAZ, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet ATAMAN, Ağır ceza mahkemesi başkanı Sayın Turgay Çorak’, İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet YANIK,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Oğuzhan GÜNEŞER , Cezaevi Müdürü ve Şube Müdürleri katıldılar.

Hediyelerin verilmesinin  ardından yapılan dostluk maçında yine dostluk kazandı. Genç Yükümlüler unutulmaz anlarını yine unutulmaz bir kare ile anılaştırdılar.

             
            Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Ülkemizde, Ceza ve İnfaz Kurumlarındaki hükümlü ve tutuklu gençlerin, aktif futbol hayatına nokta koyan efsane futbolcularla beraber vakit geçirmeleri, gençlerin sosyalleşmesi ve rehabilite edilmesi  amaçlanan proje katılan genç yükümlüler,  başta Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ettiler.