Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği yarışma kapsamında gençler sanatsal, kültürel, geleneksel ve tarihi değerlerimiz ile yaşanmış fakat yazılmamış hayat öyküleri hakkında kültür mirasçılarımız olan  yaşlıları ziyaret edecek. Yaşlıların yaşanmış fakat yazılmamış sıradışı hayat hikayelerini dinleyecek olan gençler, bunları yazılı hikaye haline dönüştürecekler. Gençlerin yaşlılar ile görüşmelerden elde edecekleri bilgileri özgün bir biçimde sunmalarını sağlayarak, kuşaklar arasındaki bağların güçlendirilmesinin hedeflendiği projede Türkçe'nin gençler tarafından doğru ve etkin biçimde kullanılması da amaçlanıyor.

Gençler eserlerini 1 Ekim 2016 tarihine kadar teslim edebilecekler. Sonuçlar ise 20 Kasım 2016 tarihinde www.gsb.gov.tr, www.gencgonulluler.gov.tr/genclerbizihatirlasin internet adresinden ilan edilecek.

Yarışmada birinciye 4 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ve mansiyon ödülü olarak da bin TL verilecek. Yarışma için bir de ödül töreni düzenlenecek. Ödül töreninin tarihi www.gencgonulluler.gov.tr/genclerbizihatirlasin adresinden ilerleyen günlerde ilan edilecek.