?#‎ŞehirlerveKültürler? projesi kapsamında ?#‎YozgatGençlikMerkezi? mizden 40 gencimiz ?#‎Edirne? ilinin doğal ve tarihi güzelliklerini görmeye gitti. Gençlerimize madde bağımlılığından kişisel eğitime kadar birçok alanda seminer veriliyor. Ayrıca gençlerimiz farklı illerden gelen gençlerle tanışıp kaynaşma imkanı buluyorlar.
Şehirler Kültürler projesinni ana teması 100 yılında Çanakkale ve Gençlerimizi yiyip bitiren enerjilerinin yok olmasına neden Madde bağımlılığı.İkiside çok önemli. Bu ülkeyi diri ve iri tutmanın yolu Çanakkale de oluşan birlik ruhunu yeniden canlı tutmak. Bu ülkenin bütün coğrafi yapısı ve etnik yapısı ile hepizin olduğunu,hepizin bizi bölmek isteyenlerin inadına sahip çıktığımızı göstermektir.Madde Bağımlılığı ise gençlerin enerjisini tüketiyor.Üretken bir gençlik yerine kendi kendini yok eden bir gençlik olmasını sağlıyor.Bu da bizim Türkiyenin ve dünya nın sorunlarını düşünen ve çözüm üreten bir gençlik yerine eglenen ve tüketen bir gençlik olmasını sağlıyor..Yine Edirne Gezisine özel Osmanlının payıtahtı ve mimaride zirve yapan Mimar Sinan ve Edirne Selimiye Camii hakkında da sunumlar yapılıyor.Kısacası Bu seneki Şehirler Kültürler projesi bir gezinin ötesinde bir kültür proğramı katılan gençlerimizi kutluyorum.Devam eden Kamplarımız ve Edirne ,Çanakkale gezilerimiz için gençlerimizi Gençlik Merkezine bekliyoruz. 
Gençlik Merkezimizde bundan sonraki tarihlerde yapılacak olan 7-12 Ağustos’ta Isparta Davraz Zirve Kampı, 9-15 Ağustos Kastamonu Yolkonak ve Bolu Aladağ Doğa Kampı,  27 Ağustos-2 Eylül Kastamonu Doğa Kampı, 5-11 Eylül Hatay İskenderun ve Osmaniye Aslantaş Kampı için sınırlı sayıda olan kontenjanlarımız için kayıtlarımız devam etmektedir. 
Aynı zamanda 11-15 Ağustos ve 16- 21 Ağustos’ta yapılacak olan Çanakkale gezilerimiz için kayıtlarımız devam etmektedir.