Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın İsveç, Almanya ve Çek Cumhuriyeti ortaklığında 2012 yılında başlattığı çalışmalar kapsamında hayata geçirilen Mesleki Eğitim Yoluyla Gençlik Uzmanları ve Gençlik Çalışanlarının Yeterliliklerinin Artırılması-Youthexpert projesi, çok sayıda gençlik uzmanını ve çalışanını ağırladı. 

Projeye dâhil olan ülkelere ziyaretlerde bulunan gençlik uzmanları, bölgede hayata geçirilen projelerden gençlere yönelik sürdürülen politikalara kadar çeşitli konu başlıklarında eğitimlerde yer aldı. Katılımcılar ayrıca ziyaret ettikleri ülkede bulunan gençlik merkezlerini de inceleme fırsatı buldu.

“Proje ile Çalışmalarımıza Uluslararası Boyut Kazandırdık”
Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Binası’nın kapılarını araladığı proje kapanış töreni, 20 Ekim tarihinde gerçekleştirildi. 
Kapanış töreninde projeye dair değerlendirmelerde bulunan Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, istatistiklere göre Türkiye’nin dünya genelinde en genç nüfusa sahip ülkeler sıralamasında zirvede yer aldığını dile getirerek genç nüfusun ülkeler için bir sorun değil aksine büyük bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

Gençlere yönelik çok sayıda projenin hayata geçirildiğine ve bu kapsamda 182 Gençlik Merkezi’nin aktif olarak gençleri ağırladığına işaret eden Genel Müdür Sönmez, “Youthexpert projesi ile bu çalışmalarımıza uluslararası bir boyut kazandırdık. Gençlik uzmanlarımız, yurt dışında edindikleri bilgileri gençlerimize yansıtarak, onların geleceği için olumlu bir yol çizecek” dedi.

Konuşmanın ardından projeye katılan ülke temsilcileri ve gençlik uzmanları geride bırakılan dönemde imza atılan çalışmalara dair çeşitli sunumlar gerçekleştirirken, kendilerine hatıra hediyesi ve katılım belgesi verildi.