2014 YAZ GENÇLİK KAMPLARI BAŞVURULARI
Gençlik Kamplarına başvurular, 5 Mayıs - 6 Haziran 2014 tarihleri arasında www.genclikkamplari.gov.tr adresinden on-line olarak yapılacaktır. Bunun yanında Bakanlığımıza bağlı her ildeki gençlik merkezlerinde reşit olanların şahsen; reşit olmayanların ise velisi ile birlikte başvurusu alınabilecektir. Eksik ve yanlış beyanda bulunanların başvuruları kabul edilmeyecektir. 

Başvuru sahibi gençlerin; kampa katılmak istedikleri tarihlerde bulunacakları (katılmaya hak kazandığı kampa hareket edeceği, otobüse bineceği il) illeri seçerken dikkat etmeleri ve hata yapmamaları gerekmektedir. 

Gençler, deniz ve doğa kamplarına sadece birer kez katılabileceği için geçmiş yıllarda katılmış olduğu aynı kamp türüne katılamayacaktır. Başvuru yaş aralıkları; 

Deniz kampları için; 
• 12-13 yaş grubu (2001-2002 doğumlular) 
• 14-15 yaş grubu (1999-2000 doğumlular) 

Doğa kampları için ise; 
• 16–17 yaş grubu (1997-1998 doğumlular) 
• 18-22 yaş grubu (1992-1993-1994-1995-1996 doğumlular) şeklindedir.

Kamplara 12 yaşından küçük ve 22 yaşından büyük gençlerin başvurusu kabul edilmeyecektir. 

Şehit ve gazi yakınları (kardeş ve çocuk), ailesinin toplam aylık geliri 1.000-TL'nin altında olanlar ile ortaöğretimde okuyan ve 2013-2014 eğitim öğretim dönemi içerisinde takdir belgesi alanlara öncelik verilecektir. Bu hususlardan her hangi birinin on-line başvuru esnasında beyan edilmesi halinde, kesin kayıt yaptırmak için gençlik merkezine gelindiğinde bu belgelerin ibrazı zorunludur. İbraz edilememesi halinde başvurusu onaylanmayacaktır. Bu belgeler; şehit-gazi yakını belgesi, anne ve baba gelir belgeleri, 2013-2014 eğitim öğretim dönemine ait takdir belgesidir. 

Gençlik kamplarımızın mevcut tesis ve kapasite sayıları ile kamplara olan talep sebebiyle her yaş gurubundan ve her ilden tüm kamplara katılım imkanı bulunmamaktadır. Bu nedenle; her ilin gidebileceği kamplar Bakanlığımızca önceden belirlenmiştir. Başvuru esnasında bu hususa dikkat edilmesi gerekmektedir. Başvuru bilgi sisteminde kampçı adayının niteliklerine uygun kamp alanları adaylarca otomatik olarak görülecektir. 

Gençlik kamplarına katılmaya hak kazananlar internet sitemizden duyurulacaktır. Gençlik kampına katılmaya hak kazananların, kesin kayıt yaptırmak için başvuru sonuç belgesini kampın başlama tarihinden en geç 10 gün öncesine kadar ilgili gençlik merkezlerine giderek onaylatması gerekmektedir. Onaylatılmak üzere başvuru sonuç belgesinden iki nüsha çıktı alınarak gençlik merkezine götürülecektir. Kampçı adayının 18 yaşından küçük olması halinde formda velisinin imzasının bulunması zorunludur. Bakanlığımız daha çok genci farklı kamplarda bir araya getirmek için çalışmalarına devam etmektedir. 

Başvurular Bakanlık tarafından yapılan eğerlendirme sonucu 10 Haziran tarihinde Kamp Otomosyon sisteminde yayınlanacaktır.