Gençlik Merkezi Avukatlar Günü münasbetiyle Gençlik Merkezinde avuklatla gençleri buluşturdu.

 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle, günün anlam ve önemine ilişkin gençleri bilinçlendirmek ve meslek tanıtımı yapmak üzere Yozgat Barosu Avukatı Yasin DURUSOY gençlerle  bir araya geldi.

Av.Yasin DURUSOY gençlere Çocuk Haklarından bahsederken hukukun üstünlüğünün ,ahlaki normların ,örf ve adetlerin toplumun yapısında önemli bir yeri olduğunu haksızlığa uğramış insanların adaletin yerinin bulması için avukatların vatandaşlara yardımcı olduklarını  anlattı.
Demokratik hukuk devletinde avukatlara büyük göevlerin düştüğünü söyledi. Avukatlar "Bireyleri hakları konusunda bilgilendiren,  yönlendiren,  haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan savunma makamının temsilcisilerdir.
Avukatlar ırk, renk, sınıf, cinsiyet ya da din ayrımı yapmaksızın insanlığın eşitliği, hakkaniyetin ve adaletin yerine gelmesi için fedakarca çalışmaktadırlar."
Yozgat Gençlik Merkezi olarak gençleri avukutlık mesleği konusunda bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmak ufkuların açılmasına vesile olmak adaletin ve hukuk devleti olgusunun  beyinlerinde yer edilmesi için her zaman gençlerin yanındayız.Programa katılan ve katkı sağlayan Yozgat Barosu Avukatı Yasin DURUSOY’a teşekkür ederken tüm avukatların avukatlar gününü kutlarız.