Gençlik Merkezi Kütüphane Haftası sebebiyle liderleri, gönüllü gençleri ve üyeleri ile beraber İl Kültür Müdürlüğü Kütüphanesini ziyaret ettiler.
 Bu yıl  31 Mart – 6 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası, yarım asırlık bir geleneğin yansıması olarak özel bir anlam taşıyor. Bu yönü ile ülkemizde kesintisiz olarak kutlanan en uzun soluklu etkinliklerden biri olma özelliği ile dikkat çekiyor bu hafta.  
Kütüphaneler her ne kadar insanların gündeminden silinmeye yüz tutmuş olsada aslında tozlu raflarda emek harcanarak yazılmış binlerce kitap o ülkenin medeniyetidir.
Önemli olan kütüphanelerdeki kitapları insanların,modern dünyanın gündemine taşımayı bilmektir.
Son dönemlerde internet üzerinden her türlü bilgiye ulaşmanın kolay olmasına rağmen kalıcı bilginin kitabın tozlu sayfalarını kağıt kokularını almaktan geçtğini bilmek gerekir.
Genç nesile kitap okuma alışkanlığını kazandırmanın yolu ne ise hep beraber bu sorunu çözmeliyiz.Gençlik Merkezi olarak bizler üzerimize düşeni yapacağız. Zararlı internet bağımlılığından kurtulmaya çalışacağız.
Kütüphane Haftası Kutlama Programları ile kent halkının kentin kültürel mirası, kütüphane ve bilgi kurumlarına yönelik farkındalıklarının geliştirilmesi, okuma ve kütüphane kullanma alışkanlıklarının pekiştirilmesi amaçlanıyor.