Türkiye Güreş Federasyonu tarafından başlatılan Güreş Lisesi Projesi devreye girdi. Pilot il olarak Sivas’ta açılan güreş lisesi 2017-2018 eğitim öğretim dönemine yeni öğrencileriyle başlayacak. Okulda öğrencilerin bazıları yatılı eğitim, bazıları da gündüz eğitimi alırken burada hem fenni hem de güreş eğitimi verilecek.

 

 

Türkiye Güreş Federasyonu’nun en önemli projelerinden biri olan Güreş Lisesi Projesi iki yıllık mücadelenin ardından mutlu sonla bitti. Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürü Ercan Türk, Gençlik Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altınsoy ile Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın Başkent Öğretmenevi’nde yapılan toplantıda Türkiye Güreş Federasyonunun altyapıya yönelik önemli projelerinden biri olan ‘Güreş lisesi Projesi’nin ilk adımı atıldı.

               

                BAŞVURULAR 23 HAZİRAN’A KADAR YAPILACAK

 

Pilot il olarak Sivas Ahmet Ayık Spor Lisesinde başlayacak olan proje yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerle buluşacak. Müracaatlar 23 Haziran 2017’ye kadar yapılacak. Müracaat yapan öğrenciler sınava tabi tutulacak ve daha sonra sınavda başarılı olan öğrenciler okula yerleştirilecek.

 

                Sivas Ahmet Ayık Spor Lisesi, Tematik Spor lisesi adıyla güreş lisesine dönüştürülüyor. Öncelikle Sivas ve çevre illerden olmak üzere Güreş Lisesine güreşçi/öğrenci alınacaktır. 23 Haziran 2017 tarihine kadar aşağıda belirtilen adrese gerekli belgelerle elden veya posta ile başvurusu yapılması gerekmektedir.

 

 

 

Gerekli Belgeler:

 

Öğrenim belgesi (ortaokul diploması veya çıktısı)

 

2-Nüfus Cüzdanı fotokopisi

 

3-İki adet vesikalık fotoğraf

 

4-Sağlık belgesi (Aile Hekimliklerinden alınabilir)

 

 

 

Başvuru adresi:

 

Ahmet Ayık Spor Lisesi, Gültepe Mahallesi Farabi Caddesi Valilik Kampüs Alanı/SİVAS