Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan, her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası bu yıl 07-13  Ekim 2019 tarihleri arasında tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de çeşitli faaliyetlerle kutlanmaya başladı.

Açılış programının ardından kutlama programının ilk faaliyeti olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve ASKF İl Temsilciliği arasında futbol müsabakası gerçekleştirildi. Oldukça renkli ve bir o kadar da çekişmeli geçen müsabaka sonunda kazanan spor ve dostluk oldu. 

Müsabaka sonunda Rıza Kayaalp Spor Salonu bahçesinde sporcularımızın ve velilerimizin katılımıyla çeşitli faaliyetler düzenlenerek, katılımcılara çeşitli ikramlar yapıldı. Okulların açılmasının ardından bu sene ilk defa spor kurslarının başlaması nedeniyle velilerinde katılımı ile bir etkinlik düzenlediklerini belirten Spor Şube Müdürü Özgür AKGÜN gerçekleştirdikleri etkinlik ile öğrenci ve velilerinin spora daha ılımlı bakmalarını amaçladıklarını söyledi. Akgün ‘’Ayrıca bu etkinliği yaparken öğrenci velilerimizin tesislerimizi görmelerini amaçladık. Velilerimizin çocuklarını gönül rahatlığı ile bizlere teslim edebileceklerini göstermek istedik. Ayrıca çocuklarımızı spor salonlarımıza çekmek ve bütün çocuklarımıza spor yapma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Okulların tatil olmasının ardından tamamlanan Yaz Spor Okullarının ardından kurslarımız kapanmadan kış döneminde de devam ediyor. Şimdi de kış dönemi spor okullarımızı faaliyete geçirdik ve antrenörlerimiz eşliğinde öğrencilerimiz istedikleri branşlarda antrenmanlarını yapıyorlar. Bugünkü yaptığımız etkinlik bir nevi de kış spor okullarımızın açılışı niteliğinde oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz adına  etkinliğe katılan bütün velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Spor kurslarımız yaz kış devam ediyor ve velilerimiz çocuklarını gönül rahatlığı ile bizlere emanet ederek spor yapmalarına katkıda bulunurlar’’ dedi. Akgün’ün konuşmasının ardından öğrenciler hazırlanan platformlarda velileri ile birlikte spor yaparak gönüllerince eğlendiler.