Yetenek Taraması ve Spora Yönlendime Projesi kapsamında eğitim alan öğrencilerin gelişimleri ve yapılacak olan faaliyetler hakkında Spor Şube Müdürümüz Özgür AKGÜN başkanlığında öğrenci velilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

AKGÜN , geleceğin şampiyon sporcularının tespit edilip yetiştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’nde gelinen son noktayı açıkladı. Proje kapsamında 81 ilde ilkokul 3. sınıfta okuyan 1 milyon 226 bin sporcu adayının tarandığını ve  İlimizde de 4500 sporcuya ulaşıldığını bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile geleceğin şampiyon sporcuları tespit edilmeye devam ediliyor.

Çocuk ve gençleri sporla tanıştırmak, sporu geniş kitlelere yaymak, spor kültürü yerleştirmek, sporu sevdirmek, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit etmek, onları spor branşlarına yönlendirerek üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla, Mayıs 2018’de başlatılan proje ile adım adım Türkiye’nin spor altyapı haritası oluşturuluyor.

Sporun insanı zihnen ve bedenen sağlıklı tuttuğunu, aynı zamanda en yararlı sosyal etkinliklerinden birisi olduğunu ifade Spor Şube Müdürümüz Özgür Akgün, “Sağlıklı bir gelecek için çocukların erken yaşta spora yönlendirmeyi ve cesaretlendirmeyi istiyoruz” dedi. Akgün, geçtiğimiz yıl başlayan proje kapsamında, İl Genelinde 4500 çocuğun taramasının yapıldığını, hedeflerinin ise bu yıl sonuna kadar 6000 öğrencinin bu uygulamadan yararlanmasını hedeflediklerini kaydetti.

Toplantı karşılıklı görüş alışverişi ile tamamlandı.