Birinci  Dünya Savaşı sırasında 90 bin askerin hem de hiç kurşun atmadan Şehit düştüğü Sarıkamış’ta düzenlenen Şehitleri anma merasimleri kapsamında Yozgat’ta düzenlenen yürüyüş büyük bir katılımla yapıldı. “Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak” sloganıyla Sarıkamış yürüyüşüne katılan ve okunan Kuran-ı Kerim’i dinleyen ve dualara eşlik eden kalabalık, Şehitlerine olan manevi görevini yerine getirmenin hazzını yaşadı.

 

14 Aralık 1914 de Kars Sarıkamış İlçesinde yaşamını yitirmiş olan Şehitlerimiz için anma programı düzenlendi.

 

Bozok Spor Salonu  önünden saat 10:00 da başlayarak Cumhuriyet meydanında sona eren yürüyüşe 500' ün üzerinde katılımcı sağlandı. Katılımcılara atkı, bere ve eldiven dağıtımı yapıldı. Cumhuriyet meydanına varıldığında Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Aziz Şehitlerimizin ruhları için Kuranı Kerim okunarak dua edildi.

            Programa Vali Yardımcısı Sayn Şükrü ÇAKIR, Bozok Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Salih KARACABEY,daire Müdürleri ve çok sayıda vatantaş katıldı.

 

Programın açılış konuşmasında İl Müdürümüz OĞUZHAN GÜNEŞER  şunları söyledi: “Yurdumuz insanın ecdadına olan vefakârlığının, birlik beraberliğinin, vatan ve millet sevgisinin tezahürüyle katılımın yoğun olacağı düşünülmektedir. Tarihi, emsalsiz zaferlerle dolu milletimiz, “Sarıkamış Harekatı”nı başlatarak devam etmekte olan kötü gidişata dur demek niyetindedir. On binlerce iman abidesi vatan evladı, Yemen çöllerindeki cehennem sıcaklarından sonra gözlerini bile kırpmadan, umutları bile donduracak kadar soğuk Allahuekber Dağları'na yönelir.

 

Kaybedilen doğu illerini geri almak için düzenlenen harekâtta, kış mevsiminin olanca zorluğu, on binlerce vatan evladının gücünü tüketmektedir. İslam âleminin ümidi olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak yer yoktur. Şartlar ne olursa olsun düştükleri yol, peşlerine düşeceğimiz yoldur. Ölürsem Şehit Kalırsam Gazi olurum düşüncesi bu milletin kahraman evladına tarih sayfalarında onlarca destan yazmasına neden olmuştur. Evet Sarıkamış bir destanın ismidir. 90 bin askerin bu topraklara kendi ruhundan ruh katmasının sembolüdür. Ölümün değil, bedensiz aramızda varolmanın mücadelesidir. Çünkü Şehitler ölmez. Güçlü Türkiye’nin bu gününe dikilen tohumlardır.”

 

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programdan sonra katılımcılara salep ikram edildi.Program Çapanoğlu Büyük Camii’de düzenlenen mevlüt programıyla devam etti.