T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın projelerinden biri olan “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz”in 2.dönemi 15.10.2016 Cumartesi günü başladı.
Yozgat Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü Yozgat Gençlik Merkezi’ne üye gençlerimiz Amasya ilinin tarihi ve kültürel mekanlarını gezme imkanı buldu. Çorumda  Süheyb-i Rumi, Ubeydi Gazi ve Kerebi Gazi türbelerinin bulunduğu Hıdırlık mevkiinde  sabah kahvaltısı ile başlayan gezimiz Amasya’da Ferhat ile Şirin Müzesi, Amasya Kalesi, Kral Kaya Mezarları, Saraydüzü Kışlası, Yıldırım Beyazıd Camii, Minyatür Amasya ve Darüşşifa ziyareti ile devam etti.
Ayrıca geziye katılan gençlerimize Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Osman Akbaş, Amasya ilinin tarihi ve kültürü hakkında bilgi vererek sohbet etti.
 
“Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz”in 2.dönemi’nde 16.10.2016 Pazar günü Nevşehir gezimizle devam ettik.. Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yozgat Gençlik Merkezi’ne üye gençlerimiz Nevşehir ilinin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gezme imkanı buldu. Avanos’ta çanak-çömlek atölyesinde çömlek yapımını da izleyen ve Nevşehir ilinde Paşabağ, Zelve, Çavuşin,Ürgüp, Göreme, Uçhisar ve Avanos’u gezen gençlerimiz geziden son derece memnun kaldıklarını dile getirdi.  

Gençlerimiz bu projede emeği geçen başta T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere herkese teşekkür etti.