Bu Bayramda 15 Temmuz Demokrasi Gazilerimizi Yalnız Bırakmadık.
İnsanların hayatları boyunca yaşadıkları yerler, vatanları ve aileleri değerli ve kutsaldır. İnsanlar bu vatanda barış, huzur ve güven içinde olmak isterler. Bu nedenle bunlara yönelik tehlikeler olduğu zaman hemen savunmaya geçerler.

Ülkemiz bu günlere gelebilmek için bir çok savaşlara katılmış vatan topraklarında huzur olması için çalışmışlardır. Bu topraklar uğruna ölen şehitlerimize bir çok şey borçluyuz. Bugün bu topraklar üzerinde barış halinde ve mutlu bir şekilde yaşıyor isek bunları o şehitlere borçluyuz. Bunun en son örneğini Kurtuluş Savaşı’ndan sonra demokrasimize, milletimizin ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kastetmeye çalışan hainlere karşı direnek o kara gecede yani 15 Temmuz gecesi  yaşadık. Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yozgat Gençlik Gençlik Merkezi olarak 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde gazi olan Yozgatlı Yalçın ve Durak Tetik kardeşleri ziyaret ettik. O kara geceyi kendilerinden dinledik. O kara geceyi sanki tekrar yaşarmışcasına bizlere anlatan gazilerimiz; “Bugün yine devletimize kastetmeye çalışan vatan hainleri olsa yine bu halimizle elimizden geldiğince devletimizin yanında olur vatanımızı korumaya çalışırız. O kara gece bize düşmanlara inat bu milletin hala birlik ve beraberlik içinde olduğunu ve birbirinden kopmadığını da gösterdi. ”dedi.  
Gazilerimizi ziyaret ettikten sonra Yozgat Şehitliğini ziyaret ederek onların kabirleri başında dualar ettik.  Milli mücadele uğruna kendi canlarını hiçe sayarak ölümü göze alan ve gelecek nesillere güzel bir vatan bırakan şehitlerimizin yattıkları yer nur olsun.
 
İnsan hayatı kadar değerli hiç bir şey yoktur. Fakat söz konusu vatan olduğu zaman bu canların önemi kalmamaktadır.Yani vatan demek, bayrak demektir,namus demektir,ailelerimiz demektir,evimiz demektir. Bu sebeple bizler de bugünün gençleri olarak bize bırakılan vatanımızı bizden sonraki nesillere emanet etmeliyiz. Yozgat Gençlik Merkezi olarak şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diliyoruz.