Gençlik ve Spor Bakanlığımızın "Son Yarım Asrın Hikayesi" projesi kapsamında Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz  tarafından ilimizde Prof.Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun konuşmacı olarak katılğı  "60'lı Yıllardan Günümüze Türkiye'nin Sosyo-Politik Tarihinin Uluslararası Gelişmeler Işığında Analizi" konulu konferans İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda  gerçekleştirildi.  

Konferansa Yozgat Valimiz  Kemal YURTNAÇ, Vali Yardımcımız   Gökhan İKİTEMUR,Vali Yardımcımız Yavuz GÜNER , Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Oğuzhan GÜNEŞER, İl Müftü Vekili Süleyman EROĞLU, Gençlik Merkezi Müdürü Ali SAPMAZ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları başkanları, Gençlik Merkezi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Oğuzhan GÜNEŞER tarafından yapılan  açılış konuşmasının ardından programa başlandı.

Prof.Dr. Ebubekir Sofuoğlu 60'lı Yıllardan Günümüze Türkiye'nin Sosyo-Politik Tarihinin Uluslararası Gelişmeler Işığında Analizi  ile ilgili konular hakkında yaklaşık 1,5 saat boyunca katılımcılara bilgiler verdi. 

Konferansın ardından Sayın Valimiz Kemal YURTNAÇ Prof.Dr. Ebubekir Sofuoğlu' na Ebru tablosu ve ametis taşından yapılma tesbih hediye etti.

Hediye töreninden sonra katılımcılara seslenen Valimiz Sayın Kemal YURTNAÇ " Burada güçlü ile zayıfın mücadelesi var , burada inanan ile inanmayanın mücadelesi var. Dünya haritasına baktığımız zaman baktığımız zaman yangın yeri olan hep bizim dinimize mensup ülkelerin olduğu yerler. Osmanlıdan sonra bu ülkeler başsız kaldı, tesbih imamesiz kaldı. Okuyacağız, akledeceğiz, sorgulayacağız. Zira mensubu olduğumuz din bize bunu emrediyor. Bir Müslümanın en önemli görevlerinden bir tanesi budur" dedi.