Gençlik döneminde, ruh ve bedenden oluşan varlık yapısının farkına varan genç, içinde bulunduğu dünyanın keşmekeşliğine takılmadan kendini yerli yerine konumlandırabilmesi için, insanın varlık özüyle örtüşen evrensel değerler sistemine ihtiyaç duymaktadır. Fakat gençlik dönemindeki hakikat özlemi ve anlam arayışı, maddi değerlere ve haz kültürüne dayalı modern dünyada imkânsız gibidir. Bu bağlamda İslam dini ve önderleri gençlere çok önem vermiş, yüce insani kemallere gençlik döneminde ulaşılabileceğini hatırlatarak, özel bir eğitim metodu sunmuştur.

 

     Genç nesil, günümüzün olumsuz şartlarında kendisinin manen erimesi şöyle dursun, manen erimeye yüz tutan, çaresizlik ve çözümsüzlük içinde kıvranan veya psikojik bunalım yaşayan genç arkadaşlarını kurtarma azim ve kararlığı taşımalıdır. Gençlerde bazı eksikler ve kusurlar görenler, bunun sorumlularının sadece gençler olmadığını, bu konuda anne-baba, arkadaş, çevre, okul, sistem ve yönetimin olumsuz katkısı olabileceğini de göz önünde bulundurmalıdırlar. Kendi kusurlarını gençlere yükleyenler sadece kendilerini aldatmaktadırlar.

     İşte, Diyanet İşleri Başkanlığının Camiler ve Din Görevlileri haftası sebebiyle bu yılın temasını ‘Cami ve Namazla Arınma’’ olarak belirlenmiştir.

     “Gençlik Huzurda Buluşuyor” teması kapsamında bizim de Gençlik Merkezleri olarak görevimiz sevgili Peygamberimiz (s.a.v) gibi gençliğe kucak açmak, gençlerin maddî-manevî problemleriyle ilgilenmek, Kadim kültürümüzün temel kaynaklarından beslenerek gençliğe destek olmak, gençlerin cesaretiyle yaşlıların deneyimini birleştirebilmektir.

      Bu şekilde Gençlik Merkezlerinin asıl amacı olan değerlerine saygılı, serbest zamanlarının üretken olarak geçirebilecekleri bir anlayışın oluşmasına katkı sağlamaktır.

      Camilerin asıl fonksiyonu olan her türlü mesellerin konuşulduğu ve çözümler üretildiği bir mekân olduğuna vurgu yapmaktır.

      İşte bu amaçla 11 Ekim 2015 Pazar günü sabah namazında Çapanoğlu Büyük Camii’nde    siz değerli gençlerimizle bir araya geleceğiz. Sabah namazına müteakiben hatim programı yapılacak ve namaz sonrası yöresel çorba ikramımız olacaktır. Ayrıca 17 Ekim 2015 Cumartesi günü Yimpaş AVM restaurantta saat 09.00’da siz değerli gençlerimizi kahvaltıya bekleriz.