Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Şehirler ve Kültürler projesi kapsamında gençlerimiz Çanakkale'yi gezme imkanı buldu. Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında ilimize 80 erkek 80 kız olmak üzere 160 kontenjan verildi. 11 Ağustos'ta 40 erkek gencimiz Çanakkale'ye gitme fırsatı buldu.
İlimize verilen kontenjan dahilinde Gençlik Merkezine üye olan 40 gencimiz 11 Ağustos-15 Ağustos 2015 tarihleri arasında Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi ve 57.Piyade Alayı Şehitliği ve 1915 Deniz ve Kara Savaşları'nın görsel olarak anlatıldığı Deniz Müzesi'ni gezdiler. Gençlerimiz günümüzden yaklaşık beş bin yıl önce kurulduğu düşünülen, yaklaşık 3500 yıl boyunca önemli bir yerleşim merkezi olan Truva ören yerinide gezdiler. 5 gün süren gezide gençlerimiz Kredi ve Yurtlar Kurumu'da konakladılar. Şehirler ve Kültürler projesinde bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı bir program uygulanmaya devam ediyor. Projede bu yıl gençler gittikleri ili gezmenin yanı sıra Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı olması dolayısıyla "100.Yılında Çanakkale" ve "Çanakkale Savaşları" ana temalı seminerler alıyorlar. Ayrıca madde bağımlılığı konusunda da gençlerimize seminerler düzenlenerek bilinçlenmeleri sağlanıyor. Seminerlerde gençlerimize milli ve manevi değerlerimizin üzerinde durularak birlik ve beraberliğimize vurgu yapılıyor. Ayrıca; gençlerimiz"Çanakkale Destanı" adlı tiyatro oyununu da izleme fırsatı buldular. 5 gün süren gezi sonunda gençlerimiz dönüş yolunda Bursa'da Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin türbelerini ziyaret edip, Bursa Ulu Camii'yi gezdiler. 
Şehirler ve Kültürler projesine katılan gençlerimizin bir çoğu ilk defa şehir dışına çıktıklarını belirterek kendilerine bu fırsatı tanıdıkları için başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.