Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Yozgatlı gençlere bir fırsat daha… 
Gençlik Kampları; gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş tesislerdir.
Kamplara katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanmakta ve gençlerden her hangi bir ücret alınmamaktadır.
Gençlik kampları 12 – 15 yaş grupları için "Ücretsiz Deniz Kampları" 16 – 22 Yaş grupları için "Ücretsiz Doğa Kampları" adı altında düzenlenmektedir. 
Konuya ilişkin açıklama yapan Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, Bakanlıklarının gençlik kampları düzenlediğini söyledi. Gençlik kamplarının  haziran ayında başladığını dile getiren Sapmaz, ‘Bakanlığımız her yıl ilimiz gençlik merkezine kamp başvuru sayısına oranla kontenjan ayırmaktadır. Gençlik merkezimize bu yıl yapılan yaklaşık 2000 başvuru karşılığı olarak da 260 kontenjan ayrılmıştır. Yozgat Gençlik Merkezi olarak bugüne kadar toplamda 160 gencimizi Mersin, Kastamonu, Hatay, Osmaniye, Kırşehir ve Antalya illerinde bulunan Bakanlığımıza ait kamp yerlerine gönderdik.   Her grubumuzda 10 öğrenci gidecek. 13-15 yaş altındaki öğrencilerimiz deniz kamplarına katılacaklar, 15 yaş üzeri öğrencilerimiz ise doğa kamplarına katılacaklar. Duyurularımızı başvuru döneminde okullarımızda yapmıştık ve gençlerimiz başvurularını yapmışlardı. Gençlerimiz gittikleri yerlerde kamp yaparken bunun yanı sıra da çeşitli etkinlikleri gerçekleştiriyorlar.
Yozgatlı gençler için son bir fırsat daha .Gençlerimize Kastamonu ve Isparta’da yeni bir fırsat verildi. Bakanlığımız; başvuru döneminde gecikip başvuru yapamayan gençlerimiz için bir fırsat tanıyarak ilimize bayan gençlerimize yönelik Kastamonu ve Isparta illerinde yapılacak olan kamp için kontenjan ayırdı. 9-15 Ağustos’ta yapılacak olan ve  sınırlı sayıda kontenjanımız olan bu iki kampımıza gençlerimiz  gençlik merkezimize şahsen müracaat etmelidir.