Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm" sloganıyla Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından  Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursu Yozgat Gençlik Merkezi’nde  başladı. 60 kişinin katıldığı kursun başlaması sebebiyle Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer ve KOSGEB Yozgat İl Müdürü Yüksel Özdemir katılımcılara bilgi verdiler.

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, il müdürlüğü olarak gençlerin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, sosyal hayatta da iş bulmalarına olanak sağlamak veya iş kurmalarına katkı sağlamak amacıyla gençlere destek olduklarını söyledi.

Uygulamanın amacının ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Güneşer, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulması hedeflenmektedir. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanacaklarına inanıyor, bütün kursiyerlerimize başarılar diliyorum. 22 Haziran’da başlayan kursumuz  30 Haziran’da sona erecektir” dedi.

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Yüksel Özdemir’de düzenlenecek olan girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayanlara sertifika verileceğini belirterek, “KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 30 Bin TL'ye kadar hibe ve 70 Bin TL'ye kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip olacaklardır” diye konuştu.