Peygamber Efendimiz’in Âlemlere rahmet olarak gönderilmesinin 1444’üncü yıldönümü kapsamında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programlarına vatandaşlar akın etti. İki Cihan Güneşi’ne sevgilerini gösteren katılımcılar, Camii İmam Hatibi Cemal Şahiner’in Kur’an-ı Kerim tilaveti, Dr. Necdet Subaşı tarafından ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konulu konferans sayesinde manevi havayı derinden yaşadı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Hz. Peygamber’i Anmaktan-Anlamaya” şiarıyla başlattığı Kutlu Doğum Haftası geleneğinin 2015 yılı etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğü, Bozok Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ortaklaşa konferans düzenledi.
KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANDI
Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Vali Abdulkadir Yazıcı, Adalet eski Bakanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, İl Jandarma Alay Komutanı Jan. Alb. Selçuk Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mutlu Çat, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Bozok  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ve davetliler katıldı.
PEYGAMBERE METHİYE
Program, Çapanoğlu Camii İmam Hatibi Cemal Şahiner’in Kuran tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu yaptığı açılış konuşmasında "Bugün Hz Muhammet (S.A.V) efendimizi salat-ı selam ile yad etmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. O insanlığı hakka davet eden alçak gönüllü, yumuşak kalpli, söz ibadet ahlak ve davranışlarıyla ümmetine önderlik ve örneklik eden yüce bir peygamberdir. O kendinden önce ki bütün peygamberleri tasdik eden bir mühürdür. Peygamberler zincirinin son halkasıdır. Onunla din kemale ermiş, onunla güzel ahlak tamama ermiştir. Yolunu şaşıran yüreklerimizin onun yol göstericiliğine onun kılavuzluğuna ihtiyacı var. Onu sevmeye onunla kâinatı ve insanı sevmeye her zamankinden daha çok muhtacız. Tükenen kuruyan yüreklerin Hz. Muhammet (S.A.V) efendimizin rahmeti ile üzerimize yağan sağanak sağanak rahmeti ile yeniden dirilmeye yeniden ıslanmaya, rahmet dolu ritme, rahmet dolu soluğa, rahmet dolu heyecana yeniden ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.
SUBAŞI KONFERANS VERDİ
Adalet Eski Bakanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın yaptığı konuşmanın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Necdet Subaşı tarafından ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konulu konferans verdi. Vali Yazıcı Konferans sonrasında Dr. Necdet Subaşı'ya verdiği değerli bilgiler ve katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
Programda ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Peygamber Efendimiz konulu şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Abdulkadir Yazıcı ve Adalet Eski Bakanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ödüllerini verdi. Programın sonunda Doç. Dr. Ömer Karaoğlu konser verdi.