Doğuştan iki eli ve bir bacağı olmayan Muhammet Enes, neşesi ve azmi ile herkese örnek oluyor.
Dirsekten itibaren iki eli ve sağ bacağı olmayan Muhammet Enes Sarı (7), jimnastik eğitiminde yaptığı hareketler ve azmi ile diğer çocuklara örnek oluyor. Babası İbrahim Sarı tarafından kilo almasını önlemek için jimnastik sporuna yönlendirilen Muhammet Enes, arkadaşlarıyla birlikte spor yapıyor. Minderde takla atıp, kum torbasını yumruklayan Muhammet Enes, azmi ile herkese örnek oluyor.
Jimnastik Antrenörü Mevlüt Öz, Muhammet Enes ilk geldiğinde tereddüt ettiği belirterek, “Muhammet Enes ilk geldiğinde, uyum sağlayacak mı, diğer çocuklarla iletişimi nasıl olacak diye kafamda soru işaretleri vardı. Tamamen beni şaşırttı, harika bir çocuk, neşe dolu. Hayata sımsıkı bağlı, bizden daha çok bağlı, bizden daha istekli. Bütün çocuklara da örnek oluyor. Kendisi engeli olmasına rağmen, muhteşem ve hayat dolu bir çocuk. Yoruluyor ama ben yorulmadım, devam edeceğim, hareketleri yapacağım diyor. Bundan da biz çok mutluyuz. İyi ki bizimle, diğer çocukları da bekliyoruz” dedi.
Arkadaşlarıyla birlikte Oyun oynayan Muhammet Enes ise, "Takla atıyorum, oyun oynuyorum. En çok arka takla atmayı ve oyun oynamayı seviyorum” diye konuştu.
Baba İbrahim Sarı, Enes’in spor yapması için en uygun spor dalının jimnastik olduğunu öğrendiklerini belirterek, “Haftada iki gün, cumartesi-pazar günleri spor salonuna getiriyorum. Kilo alıyor, kilo almaması için de jimnastik yapıyor” ifadelerini kullandı.