Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması"na Yozgat daki  gençler büyük ilgi gösteriyor.
''Çanakkale ve Sarıkamış olaylarının 100'üncü yılında 100 bin mektup'' sloganıyla başlatılan yarışma kapsamında şehitler adına Osmanlıca ve Türkçe yazılan mektuplar, gençlere dağıtılıyor. Mektupları alan gençler de duygu ve düşüncelerini yazarak yine aynı şekilde karşılık veriyor.
Gençlik Merkezi Müdürü Ali SAPMAZ , yarışmaya 11-29 yaşlarındaki kişilerin 27 Mart'a kadar başvurabileceğini söyledi.
Yarışmada 100 bin mektubun hedeflendiği ve 3 kategoride yapılacak değerlendirme sonucu başarılı görülen katılımcıların ödüllendirileceği bilgisini veren Sapmaz, şöyle konuştu:
"Gençlik Merkezimizce Osmanlıca yazılmış 1000 mektup okullarımıza ulaştırıldı. Bu mektuplara şimdiden 230 cevap verildi. Gençlik Merkezimizdeki gençlerimiz, fırsat buldukça mektup yazıyor. İl genelinde mahalle, cadde, okul ve kamu kurum ve kuruluşlarına 600 afiş dağıttık. En güzel mektuplara Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bilgisayar, kitap setleri, gezi programları ve akıllı telefon ödülleri verilecek. Ayrıca ilk 100'e giren mektubu yazan gençlerimiz, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyükleriyle bir araya gelme imkanı bulacak." dedi.