13-19 Ekim 2014 tarihleri arasında kutlanan “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri çerçevesinde bugün Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünce hazırlanan spor malzemeleri Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda düzenlenen törenle faal olan  20 Spor Kulübü’ne dağıtıldı.
Törene Vali Yardımcısı  Can AKSOY , Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Oğuzhan GÜNEŞER , Spor Şube Müdürümüz Hayati ŞAHBAZ, Gençlik Merkezi Müdürümüz Ali SAPMAZ,  Yozgat Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hakan BEKTAŞ , kulüp temsilcileri, sporcular ve öğrenciler katıldı.
İl Müdürümüz Oğuzhan GÜNEŞER yaptığı konuşmasında “Kutlamakta olduğumuz Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan malzeme yardımları kulüplerimize ve sporcularımıza ayrı bir motivasyon sağlamaktadır. Değerli büyüklerimizin desteği ve bizlerin gayreti ile amatör sporun tüm branşlarını teşvik ederek Yozgat’da top yekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Yapılan malzeme yardımından dolayı başta emeği geçen herkese kulüplerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Sayın Valimiz Abdulkadir YAZICI' nın selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Vali Yardımcımız Can AKSOY ise “Tüm Yozgatlı  sporcularımızın Amatör Spor Haftası’nı kutluyorum. Birazdan dağıtımını yapacağımız spor malzemelerinin tüm spor kulüplerine hayırlı uğurlu olmasını ve onların büyük başarılara imza atmasını diliyorum ” diye konuştu. Ayrıca İlimize yapılacak olan iki yeni spor projesinden de bahseden AKSOY spora verilen önemi birkez daha vurguladı.