Türkiye Kupası ilk tur maçında MKE Kırıkkalespor'u 2-1 yenen Sorgun Belediye, tur atladı.

Türkiye Kupası ilk tur maçında Bölgesel Amatör Lig 6. Grup takımlarından Sorgun Belediyespor ile MKE Kırıkkalespor takımları Yozgat Bozok Stadında karşı karşıya geldi. Maçtan 2-1 galibiyetlye ayrılan Sorgun Belediye Spor  ikinci tura çıktı.

Sorgun ve Kırıkkale'den gelen taraftarların ilgiyle takip ettiği maçın ilk 45 dakikasında taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. İkinci yarıda oyunun hakimiyetini eline geçiren Sorgun Belediyespor, 51 ve 53. dakikalarda gelişen atakta Eşref'in ayağından kazandığı gollerle 2-0 öne geçti. Galibiyet sonrasında oyunu kontrol altında tutmak isteyen Sorgun Belediyespor  bu zafiyetini affetmeyen konuk MKE Kırıkkalespor 64. dakikada geliştirdiği atakta İsmail'in ayağından farkı bire indirdi. Bu dakikadan sonra maç ta hareketlendi. Sorgun Belediyespor yakaladığı fırsatlarda topu ağlara gönderemeyince maç 2-1 tamamlandı. Sorgun Belediyespor bir üst tura çıktı.

Müsabaka sonrasında MKE Kırıkkale Spor taraftarlarının yapmış olduğu centilmenlik dışı hareketler ise müsabakaya gölge düşürdü. Karşılaşma sonrasında Kırıkkaleli taraftarlar Sorgun Belediyesporlu oyunculara ve taraftarlara koltukları ve tuvalet lavabolarını kırarak saldırdı. Olay da herhangi bir yaralanma ve can kaybı olmaması sevindirirken,çok sayıda maddi hasar meydana gelmesi sporda centilmenliğe yakışmadı.