Kutlamalar kapsamında 1071 genç tarihçinin katılacağı Tarih Çalıştayı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde hayata geçiriliyor.

Gençlik Şühedanın İzinde Malazgirt” projesi kapsamında Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi’nin 943’üncü yıldönümü, 25-27 Ağustos tarihlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın imza atacağı bir dizi etkinlikle kutlanacak.

Her İlden 13 Genç Katılımcı

Program, ilk kez yapılacak olan ve 1071 genç tarihçinin katılacağı Tarih Çalıştayı ile başlayacak.Bu Kamsamda Yozgatan da(merkez,sorgun,çekerek,boğazlıyan,çandır) 13 öğretmen 24/08/2014 tarihinde malazgirtte uğurlandı.
Öğretmenler ve Genç Tarihçiler yerinde farklı bir bakış akışı ile malazgirtte edindikleri bilgi ve enerji ile okullarda öğrencilere katkı sağlayacaklar..Mazisine saygılı  ve geleceğine azimle bakan bir gençlik için katkı sağlayacaklar

Tarih bilincinin aşılanması ve gençlerin kültürel miraslarına sahip çıkabilmeleri amacıyla hazırlanan Çalıştay’a her ilden 13 genç katılacak.

Çalıştay Oturumları, Muş Alparslan Üniversitesi Konferans Salonu’nda 25 Ağustos tarihinde saat 14.00’de başlayacak.
 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu arasında gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla protokol imzalandı. Protokol kapsamında ilk uygulama, Malazgirt’te gerçekleştirilecek.Üniverstelerden 40 ın üstünde Akedemisyen(Prof,Doç,Dr,Araştırmacı)  sunum yapacak
Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 gün boyunca yogun bir proğramla Malazgirt Meydan muharaebesini her yönüyle gündeme taşıyacak.




.