Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Genç Kaşifler Treni Projesi, Osmanlı coğrafyası içerisinde yer alan 9 ülkeye genç misafirlerini taşıyacak.

Tarih bilinci ve sorumluluğuyla hareket eden genç bir neslin yetiştirilmesi için hazırlanan Genç Kaşifler Treni Projesi’nde seyahatler sırasında yapılan etkinliklerle gençlerin sosyalleşmesi ve düzenlenen yarışmalarla kitap okumaya teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Üniversite Öğrencileri ve Mezunları Faydalanabilecek
Genç Kaşifler Treni, Romanya’nın Bükreş, Macaristan’nın Budapeşte, Avusturya’nın Viyana, Hırvatistan’ın Zagreb, Bosna-Hersek’in Saraybosna, Sırbistan’ın Belgrat, Makendonya’nın Üsküp, Kosova’nın Priştine ve Yunanistan’ın Selanik kentlerine gerçekleştirilecek ziyaretleri kapsıyor.


Üniversitelerde öğrenimlerini sürdüren ya da mezun olan 19-25 yaşlarındaki gençleri ağırlayacak olan Tren, 22 Ağustos–3 Eylül tarihlerinde erkek, 05 Eylül–17 Eylül tarihlerinde ise bayan misafirlerini taşıyacak

Başvurular, "http://gsb.gov.tr/Sayfalar/2378/2375/basvuru.aspx" adresinden yapılacak ve 10 Ağustos tarihinde saat 00.00’da tamamlanacak.