Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu,sporun sadece futboldan ibaret olmadığını, sporu birçok branştan müteşekkil addettiklerini belirterek, "Yüzme de bunlarda bir tanesi. Herkese yüzmeyi öğretmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

 

Kırşehir ziyareti sonrası Yozgat'ın Yerköy ilçesinde çeşitli programlara katılarak vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, burada yaptığı açıklamada, Yerköy'e gençlik merkezi yapılacağının müjdesini verdi.

 

"7 gün 24 saat hizmet veren gençlik merkezimizi sizlerin hizmetine sunacağız” diyen Bakan Kasapoğlu, “Bu gençlik merkezinde kadınlarımıza, gençlerimize kültürden sanata kadar, teknolojiye, edebiyata kadar pek çok alanda hizmet sunacağız, içinde ikramlar olacak. Burada, zamanı israf etme değil, zamanı iyi kullanma yönünde güzel bir imkanımız olacak” ifadelerini kullandı.

 

Açıklamasında sporun sadece futboldan ibaret olmadığını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Biz sporu birçok branştan müteşekkil addediyoruz. Yüzmede bunlarda bir tanesidir. Bakanlık olarak hayata geçirdiğimiz ‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ projesi kapsamında kadın erkek, genç, yaşlı, engelli engelsiz demeden herkese yüzmeyi öğretmeyi hedefliyoruz. Herkesin bu imkanlardan faydalanmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

“Kadınlar spora önem verirse tüm aile önem verir”

 

Bakan Kasapoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Kadınlarımız her şeyin en iyisine layık. Kadınlar spora önem verirse tüm aile önem verir diye düşünüyoruz. Kadınlarımızı için gençlik merkezimizde fitness başta olmak üzere inşa edeceğimiz yüzme havuzumuzda kadınlarımıza öncelik vereceğiz.”

 

Yerköy’e semt tipi butik yüzme havuzunun da müjdesini veren Bakan Kasapoğlu, bu sayede Yerköy'den yüzme şampiyonlarının çıkacağını ifade etti.  Yerköy'de üç mahalle içerisine basketbol, voleybol ve futbol sahası yapılacağının sözünü veren Bakan Kasapoğlu, programları çerçevesinde Yozgat esnafıyla da bir araya geldi.

 

“Sporu yaygınlaştırmak için tesisleşmenin önemini biliyoruz”

 

Yozgat’taki temasları çerçevesinde esnaf ziyaretinin ardından vatandaşlara hitap eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporun insan sağlığı açısından büyük bir önem taşıdığını söyledi.

 

Bakan Kasapoğlu, "Bedenen sağlığımızı korumanın, devam ettirmenin yollarından biri de spor yapmaktır. Sporu yaygınlaştıracağız bunu yaygınlaştırmak için de sportif tesisleşmenin önemini biliyoruz" diye konuştu.

 

Son 17 yılda Türkiye'deki spor tesisleşmesinin Avrupa ve dünyanın pek çok ülkesinin ilerisinde olduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğlu, şunları söyledi:

 

"En iyi spor tesisleri, en kalitelileri Türkiye'de. Bundan sonra bunları yaygınlaştırmanın yanında gençlerimizle, kadınlarımızla, beyefendilerimizle nasıl daha çok doldururuz, daha çok nasıl kullanırız ve buralardan nasıl daha başarılı sporcuları çıkarırız bunun gayreti ve çalışması içerisinde olacağız."

 

Bakan Kasapoğlu, stadyumun yenileceğini ve mahallelere spor alanları yapacaklarını da sözlerine ekledi.