2018 Yılı İl Spor Merkezleri Açılış Töreni Şehir Stadyumunda  düzenlendi. Yozgat Valimiz Sayon Kemal YURTNAÇ, İl Müdürümüz Sayın  Oğuzhan GÜNEŞER, Şube Müdürlerimiz, Veliler ve Sporcularımız katıldığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve İl Müdürümüz Oğuzhan GÜNEŞER' in açılış konuşması ile başladı.

Açılış konuşmasında “Sayın Valim, kıymetli misafirler, değerli basın mensupları, sevgili çocuklar.2018 yılı ilimiz İl Spor Merkezlerinin (Yaz Spor Okullarının) açılış programına hoş geldiniz.Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak İlimiz Genelinde 11 Spor Salonu, 2 Stadyum, 17 Futbol Sahası, 3 Gençlik Merkezi, 1 Sporcu Eğitim Merkezi, 1 Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, toplamda 35 tesisimiz ile hizmet vermekteyiz. Aynı zamanda inşaatı devam eden 2 futbol sahası, 1 Gençlik Merkezi bulunmaktadır. Proje çalışmaları devam eden Merkez Kamp Eğitim Merkezimiz yakın zamanda ihale aşamasına getirilecektir.   31,500 lisanslı ve 11,000 faal sporcumuz bulunmaktadır. Bu yıl içerisinde 104 mahalli, 6 ulusal grup müsabakalarını ilimizde gerçekleştirmek bulunmaktayız. Grup ve Türkiye Şampiyonaları için diğer illerden ilimize 5000 sporcu gelmiştir. Bu sporcuları en iyi şekilde ağırlamış ve memnun olarak illerine uğurlamışızdır. Okulların kapanması ile öğrencilerin zamanlarını daha iyi geçirmeleri için 31 antrenörümüz ile futbol, basketbol, voleybol, badminton, teakwondo, judo, cimnastik, okçuluk, güreş, halkoyunları ve yüzme branşlarında hizmet için hazırız. Bugün itibariyle ilimiz merkez ve ilçelerimizde kurslarımızı başlatıyoruz.   Aynı zamanda Merkez i Sorgun İlçemizde bulunan Gençlik Merkezlerine bütün gençlerimizi davet ediyorum. Onları merkezlerimizdeki aktivitelerimize katılmaya bekliyorum. Akdağmadeni İlçemizdeki Gençlik Merkezimizin de açılışını yapmaya hazırlanıyor ve buradaki gençlerimizi de beklediğimizi belirtiyorum” dedi.

İl Müdürümüz Sayın Oğuzhan GÜNEŞER’ in konuşlarının ardında Amatör Spor Kulüpleri Futbol İl Birincilerine Yozgat Valimiz Sayın Kemal YURTNAÇ tarafından kupaları taktim edilirken ASKF Başkanı Hakan BEKTAŞ’ a 34 spor kulübüne yapılan 154 bin Türk Lirası için sembolik çek Sayın Valimiz tarafından taktim edildi.

Ödül töreninin ardından İl Spor Merkezleri Yozgat Valimiz Sayın Kemal YURTNAÇ’ın başlama vuruşunu yaptığı futbol müsabakasıyla başladı.