19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 99 yılında coşkuyla kutlandı.

            19 Mayıs Atatürk' ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı tüm Türkiye de olduğu gibi ilimizde de Atatürk Anıtına çelenk sunma töreninin ardından Gazi Mustafa Kemal, Silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu ve okunan istiklal marşı ile başladı, program saat 10:30 da Rıza Kayaalp Spor Salonunda Valimiz Sayın Kemal YURTNAÇ, Belediye Başkanımız Sayın Kazım ARSLAN, Bozok Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Salih KARACABEY, İl Emniyet Müdürü Sayın Seçkin ÇENGELOĞLU, Vali Yardımcımız Sayın Salih ALTUN, İl Müdürümüz Oğuzhan GÜNEŞER, daire müdürleri  ve   vatandaşımızın büyük katılımlıyla tamamlandı.

            Saat 10:30 da ekiplerin seremonisiyle başlayan program İl Müdürümüz Oğuzhan GÜNEŞER' in konuşmasıyla devam etti.

             İl Müdürümzü Oğuzhan GÜNEŞER konuşmalarında " Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve cesaretle tek yürek olarak giriştiği milli mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır. Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe huzur ve güvenle bakabilirler. Vatan, bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinemizdir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Gençlerimize düşen en büyük görev ise; bu kutsal vatan topraklarını tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir.

Büyük Türk Milletinin bağımsızlığı için millet ve toprak bütünlüğüne el uzatanlara karşı direniş ve şahlanışının 99. yıl dönümünde, atalarının Türk gençliğine güvenmekle ne kadar haklı olduğunu ortaya koyan temiz, çalışkan, dürüst ve gerekirse vatan ve milleti uğruna canından dahi vazgeçebilecek kadar vatansever ve onurlu Türk Gençliğinin ve Büyük Türk Milleti'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.

Türk Milletinin var olma mücadelesi açısından büyük önem taşıyan 19 Mayıs 1919 tarihi, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturmuştur.  Atatürk'ün bu tarihi Türk gençliğine bayram olarak armağan etmesi de bu bakımdan büyük anlam taşımaktadır. Güçlü ve modern bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olanlar, Cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimizdir.

Ufku açık, eğitimde, bilimde, sanatta, siyasette ve sporda dünya ile rekabet gücüne sahip gençlerimiz, gelişme ve kalkınma çabalarımıza büyük katkı sağlayacak, demokrasi ve özgürlük standardımızı yükseltecektir. Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye'mizin aydınlık geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz. Unutmamalıyız ki; ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizi, yarınlara en iyi şekilde hazırlama, Türk Milleti ve vatanımız için çok çalışma bilincini verme gayreti içerisinde olmalıyız.

Türk gençliğine olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu takdirini en üst seviyede tutmak; bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletini geleceğe taşıyacak olan gençlerimize nitelikli eğitim yanında milletimize ve vatanımıza yararlı olma bilincini vermek, hepimizin en önemli görevleri arasındadır. Sevgili gençler, unutmayınız ki vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.

Bu vesileyle, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten kalbi duygularla kutluyor, saygı ve selamlarımı sununuyorum" dedi.

            İl Müdürmüz Oğuzhan GÜNEŞER'in konuşmalarının ardından sırayla İl Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Cimnastik ekibinin gösterisi, Judo Ekibinin gösterisi, Tekvado  ekibinin gösterisi, Okçuluk ekibinin gösterisi, Şiir dinletisi, Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve Dağcılık İl Temsilciliğinin gösterisi ile son buldu.

            Gösterileri büyük hayranlıkla izleyen misafirler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutladılar. Program sonunda Dağcılık İl Temsilcisi Emre AKDERE’ nin salona Türk Bayrağı ile girmesi ve sporcuların dev Türk Bayrağı açması misafirler tarafından büyük alkış aldı.