Birinci  Dünya Savaşı sırasında 90 bin askerin hiç kurşun atmadan şehit düştüğü Sarıkamış’ta düzenlenen Şehitleri anma merasimleri kapsamında Yozgat’ta düzenlenen yürüyüş büyük bir katılımla yapıldı. “Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak” sloganıyla Sarıkamış yürüyüşüne katılan ve okunan Kuran-ı Kerim’i dinleyen ve dualara eşlik eden kalabalık, Şehitlerine olan manevi görevini yerine getirmenin hazzını yaşadı.

 

14 Aralık 1914 de Kars Sarıkamış İlçesinde yaşamını yitirmiş olan Şehitlerimiz için anma programı düzenlendi.

 

Rıza KAYAALP Spor Salonu  önünden saat 10:00 da başlayarak Cumhuriyet meydanında sona eren yürüyüşe 500' ün üzerinde katılımcı sağlandı. Katılımcılara atkı, bere ve eldiven dağıtımı yapıldı. Cumhuriyet meydanına varıldığında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından aziz şehitlerimizin ruhları için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

            Programa Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat Millet Vekili Av. Yusuf BAŞER Vali Yardımcısı Sayın Salih ALTUN, İl Müdürümüz Oğuzhan GÜNEŞER, Şube Müdürlerimiz ,daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programdan sonra program Çapanoğlu Büyük Camii’de düzenlenen mevlüt programıyla devam etti.