Sorgun Gençlik Derneğinin hazırlamış olduğu #ErasmusPlus Gençlik Değişimleri programı kapsamında "Haydi Spor Yapalım" isimli Proje kapsamında Yunanistan, İtalya ve Polonyalı katılımcılar İl Müdürlüğümüzü ziyaret etti.


Kendi Ülkelerinde de sporla ilgilenen ve bunun üzerine eğitim alan 20 gence proje kapsamında Basketbol, Voleybol, Badminton ve Ata Sporumuz olan okçuluk branşımızı tanıttık. 


Rıza Kayaalp Spor Salonumuzda Basketbol oynayan katılımcılar yapılan maçın sonunda Gençlik Merkezini ziyaret etti. Gençlik Merkezimizi ziyaret eden gençlere Bakanlığımızın ve gençlik merkezimizin projeleri, faaliyetleri ve etkinlikleri hakkında bilgi verildi. Bilgi verildikten sonra ata sporumuz olan okçulukla ziyaretçi gençlerimizi tanıştırdık. Okçulukla tanışan gençlerimiz spora badminton ve masa tenisi ile devam etti. Spor sonrasında gençlerimize çay ikramında bulunuldu.

Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, Proje Sorumlusu Fatma Ekinci ve beraberindeki öğrenciler proje hakkında şu bilgileri verdiler,” Projemiz kapsamında 13-20 Ekim 2017 tarihleri arasında 8 gün boyunca Türkiye, Polonya, İtalya ve Yunanistan olmak üzere 4 ülkeden 25 katılımcı ile birlikte farklı sportif faaliyetler ve ilimiz ve ilçemizdeki birçok kurumla işbirliği yapıyoruz. Günümüzde teknolojinin gelişimiyle özellikle bilgisayarın hayatımıza girmesiyle birlikte en büyük sorunlarından biri olan hareketsizlik, gençlerin evlerine, odalarına kapanıp pasif bir yaşam tarzı benimsemelerine sebep olmaktadır. Teknoloji bağımlılığının artması gençleri toplumdan uzak, kendi bireysel dünyalarında yaşamalarını teşvik eden bu hayat tarzı, gençlerin sosyal uyum konusunda sorunlarla karşılaşmasına, içine kapanık, utangaç, toplumun bir parçası olamayan bireylerin yetişmesine sebep olmaktadır. Bu projeyi hazırlamamızdaki en önemli amacımız, sporla gençlerin sosyalleşmesine yardımcı olmaktır. Çünkü spor insanlara kişisel ve sosyal bir kimlik kazandırmaktadır. Bir sosyalleştirme aracı olan spor, ayrıca insanları birleştirici özelliği sayesinde dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı olmadan kalabalıkları bir araya getirebilmekte, gerilim ve çatışmanın sınırını aşarak insanlar ve toplumlar arasında iletişimin kurulmasını sağlamaktadır. Sporun birleştirici özelliği ile gençler arasında hoşgörü ve dayanışma duygusunu pekiştirmeyi ve gençlerin sorumluluk duygularının gelişmesini sağlamaktadır.”

Proje Sorumlusu Fatma Ekinci, ”Gençlerin kendi dar dünyalarından kurtularak, başka ortamlarda, başka kişilerden, inançlardan, düşüncelerden insanlar ile diyalog içinde bulunmasını, onlardan etkilenmesini ve onları etkilemesini sağlamayı, gençlerin yeni dostluklar kurmalarını ve bu dostluklarını pekiştirmelerine olanak sağlayarak sosyal kaynaşmayı da desteklemek istiyoruz. Proje sonunda tüm gençlere Youthpass Sertifikası vereceğiz. Youthpass sertifikasıyla kişisel ve sosyal becerileri belgelemiş olan gençlere iş görüşmelerinde ve yeni bir eğitim hayatlarının başvuru süreçlerinde önemli bir avantaj sağlayacaktır” dedi.