PROJE DUYURUSU...

31.10.2014
1. Tematik Gençlik Kampları; alanında uzman kişiler eşliğinde seminer ve atölye çalışmaları yanı sıra programın bir günü içerisinde bulundukları şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını tanımalarını amacıyla Samsun ilinde “Girişimcilik” ve Manisa ilinde “Tarih” temaları 10-13 Kasım 2014 (erkek) - 14-17 Kasım 2014 (bayan) tarihlerinde iki dönem halinde uygulanması planlanmaktadır. Girişimcilik Kampı için; üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ve Siyasal Bilimler Fakültelerinde eğitim gören 19-29 yaş aralığındaki lisans ve yüksek lisans öğrencileri, Tarih Kampı için; üniversitelerin Fen Edebiyat Fakülteleri, Dil-Tarih ve Coğrafya Fakülteleri ve Eğitim Fakültelerinin Tarih ile ilgili bölümlerinde eğitim gören 19-29 yaş aralığındaki lisans ve yüksek lisans öğrencileri başvuruda bulunabileceklerdir.
2. Bir Usta On Çırak Projesi; Anadolu’da kaybolmaya yüz tutan el sanatlarımızı tanıtmak, gençler arasında bir farkındalık oluşturmak amacıyla, İstanbul’da “Hat Sanatları” ve Kütahya’da “Çinicilik” alanlarında olmak üzere, 24-30 Kasım 2014 (Erkek) - 02-08 Aralık 2014 (Bayan) tarihlerinde iki dönem halinde uygulanması planlanmaktadır. Projeye üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinde okuyan ya da bu bölümlerden mezun olmuş gençler ile bu alana özel ilgisi ve çalışmaları bulunan 19-29 yaş aralığındaki gençler başvuruda bulunabileceklerdir. 
3. Afrika’ya Genç Gönüllük Seferi Projesi; ülkemizin Afrika açılımına katkı sağlayacak bir organizasyonda yer alma, küresel boyutta bir sivil toplum çalışmasında gönüllü olarak bulunma, yurtdışı tecrübesi edinme, yabancı dilini geliştirme, yurtdışında akademik araştırma gerçekleştirme ve farklı kültürleri gözlemleme gibi birçok konuda gönüllü gençlerin tecrübe edinmesine imkân sağlamak amacıyla 24 Kasım – 05 Aralık 2014 tarihleri arasında Afrika’nın Nijer ülkesine gönüllü genç seferi düzenlenecektir. Projeye başvurabileceklerde, 19-25 yaş aralığında erkek olmaları, İngilizce, Fransızca ya da Arapça dillerinden en az bir tanesini iyi düzeyde biliyor olmaları, halen üniversite öğrencisi olmaları, kronik veya alerjik bir rahatsızlığa sahip olmamaları ve sigara kullanmamaları, uzun kara yolu yolculuklarına, coğrafik şartlara ve sağlıksız yaşam koşullarına dayanıklı olmaları, ekip çalışmasına yatkın olmaları şartları aranmaktadır
4. Genç Tercümanlar Çalıştayı; Ülkemizdeki Mütercim-Tercümanlık/Çeviribilim bölümü öğrencilerine yönelik olarak 20-21 Kasım 2014 tarihleri arasında Mütercim-Tercümanlık alanındaki akademisyen ve uzmanların katılımıyla Ankara'da gerçekleştirilecektir. Mütercim-Tercümanlık alanındaki akademisyen ve uzmanların deneyimlerini ve önerilerini paylaşacakları program çerçevesinde; "Toplum ve Spor Çevirmenliği, Konferans Çevirmenliği, Mahkeme (İkili) Çevirmenliği, Klasik ve Edebi Eserler Çevirmenliği, İşaret Dili Çevirmenliği ve Türkiye’deki Tercümanlık Eğitimi ve Mesleği" konuları ele alınacaktır. Çalıştaya ülkemizdeki üniversitelerin Mütercim-Tercümanlık/Çeviribilim bölümlerinde okuyan ya da bu bölümlerden mezun olmuş gençlerden 19-29 yaş aralığındaki gençler başvuruda bulunabileceklerdir.

Not: Başvurular gençlik merkezimize şahsen yapılacaktır. Başvuruda istenecek belgeler;
1) 1 Adet Kimlik Fotokopisi
2) 1 Adet Fotoğraf